augusztus
18.
Ilona
EUR: 324.96
USD: 293.15
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Klapka György milliárdos öröksége
2017. január 6. 20:13


Szétdarabolják Klapka György 2 milliárdos vagyonát felesége és gyermekei között, többek között a 100 milliót érő Vámház körúti lakását is. Az Aranyember ingatlanjainak és üzleteinek sorsát nem bízta a véletlenre, már rég megírta végrendeletét, melyben pontosan meghatározta, kik részesedjenek a mesés örökségből.

2 milliárd forint, ennyi állítólag a szerda délután elhunyt Klapka György öröksége! Korábban többször beszélt arról, hogy folyamatosan frissíti a végrendeletét, ugyanis nagyon fontosnak tartja, hogy halála után mindenki egyenlően részesüljön óriási vagyonából.

„Ne legyen ebből veszekedés, ha én meghaltam. Egy békés, nyugodt, osztozkodás legyen, ne marakodás legyen és tudják, hogy mit kell ezzel kezdeni, mert tudjuk, hogy ahol pénz van, ott gyűlölködés is van.” – mondta Klapka György 3 évvel ezelőtt az Aktívnak.

Az üzletember azt is elmondta, mekkora vagyont örökölnek majd gyerekei, Christian, Nicole, Sandy, Dennis és ötödik felesége.

„Itt üzlet van, itt ingatlan van, itt diós van, ezekkel pedig bánni kell tudni, mert ezt a vagyont meg lehet csinálni 2 milliárd forintra is, meg 200 ezer forintra is.” – hangsúlyozta Klapka.

Magyar György ügyvéd szerint ilyen esetekben a hagyatéki eljárás során Klapka úr különböző végrendelet változatai közül, mindig a legaktuálisabbat kell figyelembe.

„El akarta kerülni, hogy sok-sok tulajdonközösség keletkezzen, ezért különböző vagyon elemeit, különböző örököseire bízta, feltételezhető tehát hogy a teljes hagyatékról rendelkezett. Ezért akkor a régi végrendeleteknek nincsen jelentőségük” – nyilatkozta Magyar György.

Az üzletember mindig is elővigyázatos volt, azt szerette volna, hogyha vagyona és öröksége nem vész kárba, így hozzáértő kezekre bízta minden üzletét, 41 hektáros dióültetvénye például özvegyére száll majd. A gyásztól megtört Kiss Marival először a Tények riportere tudott beszélni. Az özvegy éppen a temetés körüli teendők intézése miatt ment el a Vámház körúti zálogházhoz. Kiss Mari a Tényeknek azt is megerősítette, hogy a családnak nincs oka tartania attól, hogy Klapka nem gondolt rájuk a végrendeletében.

„Mindig előrelátó. Mindent előre, mindig lefixált.” – mondta a megtört özvegy.

A 88 éves üzletembernek pedig volt miről végrendelkeznie, hiszen Klapka az elmúlt évtizedek alatt 2 milliárdos vagyont halmozott fel, a leghíresebb a Vámház körúti üzlethelysége, de emellett befektette a vagyonát antik tárgyakba, festményekbe, ipari gépekbe, aranyba, számítógépszervízbe, reklámügynökségbe és még egy kőbányai crosspályába is.

Sőt Klapka nemrég egy kutyakrematóriumba is befektetett. Folyamatosan felügyelte 41 hektárnyi dióültetvényét, és számtalan ingatlanja is volt. Mint például az a 183 négyzetméteres, 3 szobás lakás, amit jelenleg 100 millió forintért árulnak, és amiben Klapka György a Hal a tortán című műsorban főzött, lazított és ínycsiklandozó fogásokkal várta vendégeit.

Az ügyvéd szerint, viszont ha esetleg előkerülne egy újabb örökös, könnyen elhúzódhat a hagyatéki tárgyalás.
Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld klapka györgy örökség vagyon

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Életek munkája veszett oda
Szétvert tetők és autószélvédők, tövestül kicsavart fák és elárasztott falvak, van, ahol homokzsákkal védik a házakat,...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2019 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal