november
25.
Katalin
EUR: 312.05
USD: 262.91
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Készültség a dermesztő hideg miatt
2017. január 6. 19:06


A Katasztrófavédelem az extrém időjárással kapcsolatos tudnivalókról ingyenes applikációval és a közösségi oldalán is tájékoztatja az embereket. A kormány előre gondoskodott a hajléktalanellátás zavartalan működéséről és az utcai szociális szolgálat révén az a cél, hogy senki se maradjon éjszakára az utcákon. A rendőrség azt tanácsolja az autósoknak, hogy a szokottnál is óvatosabban vezessenek.

A Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatást bárki ingyenesen letöltheti. Itt minden fontos információt megosztanak a katasztrófavédők, ami szükséges a jelenlegi extrém hidegben és viharos szeles időben, de nem csak ezen a felületen lehet értesülni a legfontosabb hírekről.

„Természetesen az adott felülethez optimalizálva más-más mennyiségű információt teszünk közzé, például a közösségi oldalunkon, honlapjainkon.” – közölte Hajdu Márton, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A médián keresztül is folyamatos a tájékoztatás. Ez azért is fontos, mert 2013 március 15-én még mindenki az alábbi sms-t kapta a Belügyminisztériumtól. "Segítünk! Ne hagyja el gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium".

A Katasztrófavédelem honlapján megtalálhatók az extrém hideg elleni melegedőhelyek is az egész országban. Ezekből 3900 van. A kormány 83 utcai szociális szolgálatot támogat 540 millió forinttal, akiknek a feladatáról Czibere Károly államtitkár beszélt.

„Hogyha bejelentés érkezik, vagy a munkájuk során tudomásukra jut, hogy az illető életet, vagy testi épséget veszélyeztető életkörülmények között van valaki, akkor őt a meleg helyre, az ellátásba, a szolgáltatásba besegítsék.” – mondta Czibere.

Az államtitkár elmondta, hogy a hajléktalanellátás zavartalan működéséről is gondoskodtak, hogy legyen elég férőhely és pénz és odafigyelnek az egyedül, vagy tanyán élőkre is. A rendőrség azt tanácsolja, hogy a sofőrök még a szokásosnál is óvatosabban vezessenek és különösen figyeljenek oda a kerékpárosokra, a gyalogosokra is és önmagukra is.

„Ha rövidebb útra indulnak is el autóval, legyen az autóban takaró, termoszban meleg ital és ha lehet, akkor feltankolt állapotban, mert nem tudhatjuk, hogy milyen időjárási körülmények közé kerülünk. Hol, mennyi ideig kell esetleg állni.” – közölte Óberling József, rendőr ezredes.

Azt tanácsolják, hogy vészhelyzet esetén mindenki hívja az ingyenes 107-es, vagy a 112-es telefonszámot.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld hideg készültség katasztrófavédelem

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Megtudta, hogy rákos, megölte magát
Amikor megtudta a vizsgálat eredményét, fejbe lőtte magát egy férfi a nyíregyházi megyei kórházban. Úgy tudjuk, a...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal