április
21.
Konrád
EUR: 310.49
USD: 252.12
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Tévesen műtötték rákkal
2016. december 20. 19:43


Mindkét lábát megműtötték egy 75 éves nőnek rákgyanúval, holott egyiket sem kellett volna - ezt elsőként a Bors írta meg. A mezőszemerei asszony egy góc miatt esett át nőgyógyászati műtéten Debrecenben, ekkor állapítottak meg nála rákgyanút. Ezt követően további vizsgálatok nélkül a nő mindkét lábát megműtötték, egyiket a beleegyezése nélkül. A műtétek után megjött a pontos szövettani eredmény, amelyből kiderült, hogy a nő soha nem volt rákos.

„Nincs rákos sejt a szövettanban, amit kivettek, nem is volt rákos az anyukám, közel se járt a rákhoz, csak volt egy gyulladásos góca, amit ki kellett volna vizsgálni.” – állítja a nő lánya, Somogyiné Varga Ilona.

A 75 éves nőt október elején egy gyulladásos csomó miatt műtötték. Az eltávolított gócból pedig mintát vettek, amely rákos sejteket mutatott ki, de azt mondták, ez a gyulladás miatt is előfordulhat. Ezt követően anélkül, hogy újabb vizsgálatokat végeztek volna, az orvos a jobb lábhajlatban lévő nyirokcsomó kiszedése mellett döntött. Végül a nő arra ébredt, hogy tudta nélkül nem csak az egyik, hanem mindkét lábát megműtötték. Történetét a Bors írta meg.

„A műtét közben döntött úgy az orvos, aki műtötte, hogy megműti a másikat is, kiveszi onnan abból a megfontolásból, ha netalántán rákos lenne, akkor ezt a műtétet, tortúrát anyukám ne élje még egyszer végig. Tehát vizsgálatok nélkül hajtottak végre még egy műtétet.” – mesélte az asszony lánya.

A nőt egy héttel később hazaküldték, a sebei azonban továbbra is fájtak és zsibbadt a lába. Amikor tíz nap múlva visszament a kórházba varratszedésre azt mondták neki, hogy szépen gyógyul a seb. A család szerint az orvos azért bánt így az asszonnyal, mert nem kapott hálapénzt.

Az idős nő a varratszedés után hazament, de még aznap este belázasodott és szétnyíltak a sebei, ekkor már az egri kórházba vitték.

„Rácsodálkoztak a sebére és mondták az orvosok, ha azt az éjszakát otthon tölti, meghal.” – mondta Ilona.

Azóta megérkezett a pontos szövettani eredmény, ami a család szerint egyértelműen kimutatta, hogy a nő sosem volt rákos. Az idős nő lánya Berlinben él, azt mondta amint haza tud utazni, megkeresi a kórházat, mert választ akar kapni arra, hogy történhetett meg mindez az édesanyjával. Kerestük a kórházat ahol műtötték az asszonyt, de nem akartak nyilatkozni az ügyben.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld egészségügy

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Soros megbüntetné Magyarországot
Soros György nem tudja elfogadni és nem is veszi tudomásul a magyar országgyűlési választás eredményét - ezt mondta...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2018 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal