szeptember
24.
Gellért, Mercédesz
EUR: 309.84
USD: 258.42
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Megoldatlan, rejtélyes gyilkosságok
2016. december 6. 19:57


Továbbra is megoldatlan marad a darnózseli gyilkosság, miután múlt héten felmentették az ügy vádlottját. N. János a vád szerint, megölte a feleségét, majd a pincéjükben feldarabolta a holttestét, ledarálta és felgyújtotta. A daraboláshoz használt eszközöket leöntötte sósavval. Felesége maradványait ezután szétszóra a település határában.

A hentesként dolgozó férfinak otthon húsfeldolgozó üzeme volt. A házaspár viszonya a gyilkosság előtt megromlott, válófélben voltak. A vád szerint ezért ölte meg a férj az asszonyt. A holttest nem került elő, és arra sem találtak bizonyítékot, hogy a férfi eltűntette volna, így egyelőre ez az ügy rejtély marad.

Jován László, N. János ügyvédje azt mondja, másodfokon feltehetően körbelül fél év múlva vizsgálják újra, de azt mondja, abban bíznak, hogy ott is ilyen döntés születik majd, mivel nincs kézzel fogható bizonyíték a férfi ellen.
„Azt sem sikerült egyértelműen igazolni hogy azok a maradványok a felesége maradványai lennének, azon túl pedig, hogy élet elleni, azaz gyilkosság vagy emberölés történt azt sem sikerült igazolni, és itt már arról nem is beszélek, hogy akkor vajon mi köze lehet az én védencemnek ehhez az ügyhöz.” – nyilatkozta Jován László.

Jován László volt korábban annak a férfinak az ügyvédje is, akit Farkas Helga elrablásával és megölésével vádoltak. A Farkas Helga ügy nagy port kavart 1991-ben. Orosháza és Szeged között rabolták el a lányt, majd az emberrablók telefonon pénzt követeltek a szabadságáért. Másnap történt volna a csere, de nem jelentkeztek.
„Abban az ügyben is a gyilkosság vagy az emberölés alól felmentették a védencemet”. – jelentette ki Jován.

Farkas Helga sosem került elő.

Egy másik, sokat emlegetett és a mai napig megoldatlan ügy az 1998-as gyulai gyerekgyilkosság. A 7 és fél éves Szathmáry Nikolett táncpróbáról indult haza, de sosem érkezett meg. A maradványait évekkel később találták meg egy nádasban, azóta sem derült ki, hogy ki, vagy mi okozta a halálát.

A 2013-as, soroksári kocogó nő esete jó eséllyel a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb ügye. Az áldozat futni indult, majd megkötözve, összeverve, meztelenül találták meg a soroksári bicikliút mellett a rendőrök a 36 éves nő holttestét.
A helyszínről két DNS minta is előkerült, azonban hiába hasonlították össze a környéken több száz férfi DNS mintájával, nem találták meg a gyilkost. A brutális ügy előre jutásában az 5 millió forintos nyomravezetői díj sem segített. Még mindig ismeretlen tettes ellen nyomoznak az ügyben.

A rejtélyes, megoldatlan bűnügyek mindig is izgatták az emberek fantáziáját. Doszpot Péter egykori nyomozó már több hasonlóval is találkozott.
„Itt kettő dologról beszélünk, adatokról és bizonyítékokról. Ha adatok vannak, amin tovább lehet menni, akkor abból nagy eséllyel lehet bizonyítékokat is találni az elkövetőre, de ha teljesen adatszegény, tehát nyomszegény a környezet, akkor nagyon nehéz lesz bármit is csinálni. Nagyon sok olyan gyilkosság van, ami nyomszegény.” – mondta Doszpot.
A megoldatlan ügyeknek is van egy elévülési ideje, ami után már nem hosszabbítják meg a nyomozást. Így örökre megoldatlan marad, bizonyíték hiányában.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld gyilkosság rejtély

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Halálkanyar a Ferihegyi úton
Kísértetiesen hasonló balesetek történtek a Ferihegyi úton. Augusztus elején egy taxisnő csapódott neki egy oszlopnak...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal