február
23.
Alfréd
EUR: 307.25
USD: 292.34
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Divatba jött Budapest
2017. január 9. 20:06


52 hely, ahová el kell látogatnod 2017-ben. Ez az a New York Times által összeállított lista, amire Budapest is felkerült. A listán megelőzzük például Japánt is. A készítők két budapesti éttermet is kiemeltek és név szerint említettek a listán.

Vaddisznó gerinc készül feketegyökérrel, kelbimbóval és birsalmával. Ez az egyik specialitása annak az étteremnek, amit a New York Times kiemelt a listáján.

„Az alapanyagok zömét itthonról szerezzük be, ami fellelhető jó minőségben azt mindenképpen hazai alapanyagokból szeretnénk elkészíteni.” – nyilatkozta Horváth Ákos, a Márga Bisztró konyhafőnöke.

Az egyik legemblematikusabb amerikai napilap azokat a városokat gyűjtötte össze, amelyeket mindenkinek érdemes meglátogatnia 2017-ben. A magyar főváros is az 50. helyre került a listára. Ezt írták az emelzésben:

"A vasfüggöny utáni Budapest élénk nagyvárossá vált, Vonzó, fiatalos, energia járja át a várost, új éttermekkel".

Az egyik kiemelt étterem tulajdonosa azt mondja nagyon örül a helyezésnek . Náluk a külföldiek nagyon szeretik kipróbálni a magyar ízeket.

„Én azt látom, hogy nagyon szeretik a külföldiek a magyar alapanyagokat. Amikor ideérkeznek Budapestre, Magyarországra akkor szeretnék a helyi dolgokat kipróbálni, megkóstolni. És itt hála istennek, az étteremnek ez az egyik koncepciója, hogy a pannon konyha alapanyagait használjuk.” – mondta Deli János, a Márga Bisztró tulajdonosa.

Az étterem nem rég nyílt Budapesten ezért külön nagy öröm, hogy felkerülhetett a listára. A tulajdonos azt mondja nagyon büszke, de a munka nem áll meg.

„Igazából nagyon örülünk ennek az elismerésnek, de nekünk ugyanazt a munkát kell folytatni, amit 4 hónapja elkezdtünk. Rengeteget tanulnunk, fejlődni és építeni tovább, amit elkezdtünk itt.” – jelentette ki Deli.

Nem csak a gasztronómia miatt vált vonzóvá Budapest és Magyarország. Az országunkban készült ékszereket és ruhákat is kiemelték, két budapesti desing bolt is felkerült a listára.

„A turizmusnak az egyik legfontosabb része a gasztronómia, tehát hogyha egy ember elmegy egy városlátogatásra, akkor nagyon kíváncsi arra hogy milyen annak az országnak, a városnak, a népnek a konyhája, a gasztronómiája. Budapest nagyon jó lépést tartott ezzel.” – hangsúlyozta Madary Orsolya, a Magyar Konyha magazin szerkesztője.

A szakértő azt mondja, a siker az lehet, hogy Budapest nagyon nyílt város lett. Az utóbbi években pedig egyre több úgynevezett gasztrobár nyílt, ami rendkívül divatos.

„A pénzt ezek a gasztrobárok nem a külsőségekre költik, nem az étterem design-jára, hanem sokkal inkább az alapanyagokra, a séfre, és magára az ételekre. A gasztrobároknak a lényege az, hogy az ételeken legyen a hangsúly, az alapanyagokon.” – közölte Madary Orsolya.

Budapest tehát nem véletlenül került fel a New York Times listájára.



Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikk



belföld budapest gasztronómia

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.




További hírek
Érpataki mutyi modell
Csalás és hűtlen kezelés miatt folyik büntetőeljárás Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere ellen. A...







MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engine



Friss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal