március
27.
Hajnalka
EUR: 309.4
USD: 286.38
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Divatba jött Budapest
2017. január 9. 20:06


52 hely, ahová el kell látogatnod 2017-ben. Ez az a New York Times által összeállított lista, amire Budapest is felkerült. A listán megelőzzük például Japánt is. A készítők két budapesti éttermet is kiemeltek és név szerint említettek a listán.

Vaddisznó gerinc készül feketegyökérrel, kelbimbóval és birsalmával. Ez az egyik specialitása annak az étteremnek, amit a New York Times kiemelt a listáján.

„Az alapanyagok zömét itthonról szerezzük be, ami fellelhető jó minőségben azt mindenképpen hazai alapanyagokból szeretnénk elkészíteni.” – nyilatkozta Horváth Ákos, a Márga Bisztró konyhafőnöke.

Az egyik legemblematikusabb amerikai napilap azokat a városokat gyűjtötte össze, amelyeket mindenkinek érdemes meglátogatnia 2017-ben. A magyar főváros is az 50. helyre került a listára. Ezt írták az emelzésben:

"A vasfüggöny utáni Budapest élénk nagyvárossá vált, Vonzó, fiatalos, energia járja át a várost, új éttermekkel".

Az egyik kiemelt étterem tulajdonosa azt mondja nagyon örül a helyezésnek . Náluk a külföldiek nagyon szeretik kipróbálni a magyar ízeket.

„Én azt látom, hogy nagyon szeretik a külföldiek a magyar alapanyagokat. Amikor ideérkeznek Budapestre, Magyarországra akkor szeretnék a helyi dolgokat kipróbálni, megkóstolni. És itt hála istennek, az étteremnek ez az egyik koncepciója, hogy a pannon konyha alapanyagait használjuk.” – mondta Deli János, a Márga Bisztró tulajdonosa.

Az étterem nem rég nyílt Budapesten ezért külön nagy öröm, hogy felkerülhetett a listára. A tulajdonos azt mondja nagyon büszke, de a munka nem áll meg.

„Igazából nagyon örülünk ennek az elismerésnek, de nekünk ugyanazt a munkát kell folytatni, amit 4 hónapja elkezdtünk. Rengeteget tanulnunk, fejlődni és építeni tovább, amit elkezdtünk itt.” – jelentette ki Deli.

Nem csak a gasztronómia miatt vált vonzóvá Budapest és Magyarország. Az országunkban készült ékszereket és ruhákat is kiemelték, két budapesti desing bolt is felkerült a listára.

„A turizmusnak az egyik legfontosabb része a gasztronómia, tehát hogyha egy ember elmegy egy városlátogatásra, akkor nagyon kíváncsi arra hogy milyen annak az országnak, a városnak, a népnek a konyhája, a gasztronómiája. Budapest nagyon jó lépést tartott ezzel.” – hangsúlyozta Madary Orsolya, a Magyar Konyha magazin szerkesztője.

A szakértő azt mondja, a siker az lehet, hogy Budapest nagyon nyílt város lett. Az utóbbi években pedig egyre több úgynevezett gasztrobár nyílt, ami rendkívül divatos.

„A pénzt ezek a gasztrobárok nem a külsőségekre költik, nem az étterem design-jára, hanem sokkal inkább az alapanyagokra, a séfre, és magára az ételekre. A gasztrobároknak a lényege az, hogy az ételeken legyen a hangsúly, az alapanyagokon.” – közölte Madary Orsolya.

Budapest tehát nem véletlenül került fel a New York Times listájára.



Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikk



belföld budapest gasztronómia

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.




További hírek
Halálos illegális gyorsulás
Száguldott. Nem tudni, hogy versenyzett, vagy "csak" részeg volt a férfi, aki szombat hajnalban belehajtott Janza Richárd...







MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engine



Friss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal