január
22.
Vince, Artúr
EUR: 308.48
USD: 289.73
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Belföld

Karácsony előtt kerülhet utcára a négygyermekes család
2016. december 17. 19:27


Bármelyik pillanatban kilakoltathatnak egy 6 fős családot Pétfürdőn. Devizahitel miatt adósodtak el, a négy gyerek apja katona volt, de idegösszeomlást kapott és leszázalékolták. Rokkantnyugdíjából élnek. A gyerekek kétségbe vannak esve, mert éppen karácsony előtt elszakíthatják őket szüleiktől és otthonba kerülhetnek. Elárverezett házukból menniük kell. Három napja már lejárt a határidő. Félnek, hogy bármelyik pillanatban jöhetnek a rendőrök.

Báthory László négy gyerekével és feleségével albérletből költöztek egy házba, 10 éve vettek fel rá devizahitelt. A banki kölcsön 4,3 millió forint volt. A törlesztőrészletük 28 ezer forinttal indult, ám a részlet 64 ezer forintra emelkedett. A férfi katonaként szolgált, cukorbetegsége azonban súlyosbodott, rokkantnyugdíjas lett és idegösszeomlást kapott.

"Jó ideig fizettük, 2012-ig fizettük, mikor már végképp nem lehetett. Háromszorosára nőtt tulajdonképpen a törlesztőrészletünk és mellette rezsivel is elmaradtunk. Nem lehetett fizetni." – mesélte Báthory László.

A hitelt a bank felmondta, a lakást elárverezték. A bank érdekeltségébe tartozó, követeléskezelő cége vette meg, az értékének feléért, 3,5 millióért. A család még így is 5 millió forinttal tartozik. Hatvan napot kaptak, hogy önként kiköltözzenek. Ez az idő már lejárt, bármelyik pillanatban az utcára kerülhetnek. A költözés még kérdéses, az anya szerint kettészakad a család. A gyerekek nehezen viselik a történteket.

"Az a lehetőségünk van, hogy én a gyerekkel anyaotthonba kerülök és Laca az, az végülis hát, hogyha a szülei vagy a testvérei nem tudják befogadni akkor ő utcára kerül." – mondta Báthory Lászlóné.

Az elárverezett házból,ha nem költöznek ki a rendőrség segítségével lakoltatják ki őket. Az apa a rokkantnyugdíj mellett dolgozik, de letiltás is van a fizetésén. A család most albérletet keres, ami négy gyerekkel, karácsony előtt nehéz. Ráadásul, ha nem akarják, hogy elvegye a gyámügy a gyerekeket, akkora lakásra van szükségük, amelyben legalább három szoba van.Kommentek

Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírek
Megszólalt az "alvilág pénztárosa"
Az alvilág bankárának tartották rendőri és bűnözői körökben egyaránt. Lakatos András, vagyis ahogy az éjszakai...MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2017 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal